Kategóriák
Cégfejlesztés Folyamatok Hatékonyságnövelés

Digitalizáció, automatizálás!

… de mikor?

Sokan úgy gondolnak a digitalizációra és automatizálási fejlesztésekre, hogy feltétlenül az kell nekik, hogy jobbak legyenek.

Egy digitalizációs, vagy automatizálási fejlesztés meglehetősen drága beruházás. Gondoljunk egy vállalat irányítási szoftver bevezetésére, robotikára, vagy egyéb támogató rendszerekre, amik a hatékonyságot növelik. Nem olcsó mulatság!

Valóban olyan mértékben növeli a hatékonyságot, mint amit elvárunk ezektől a fejlesztésektől?

NEM minden esetben.

Gondolj arra, hogy egy eleve káoszosan működő vállalat, a rossz folyamataira, a nem megfelelő rendszereire „ráhúzza” ezt a fejlesztést. Akkor ténylegesen mi fog ebből kisülni?

Úgy gondolom, hogy a efféle fejlesztésekkel valóban nagy eredményeket lehet elérni, csupán az időzítésre kell odafigyelni. A cég működési folyamatainak, rendszereinek hiányára, és az emberek képességének hiányára NEM a digitalizáció és automatizálás a megoldás!

Akkor most mi ???

A kulcsmondat nem más, mint: ELŐSZÖR JÓL KELL CSINÁLNI !

Ez azt jelenti, hogy a cégben először rendbe kell rakni a rendszereket, működési folyamatokat, áramlásokat ÉS EZUTÁN pedig a digitalizációs és automatizálási fejlesztések még hatékonyabbá teszik a munkát.

Ez a helyes sorrend!

HA ezt betartod, akkor valóban csillogni fog a szemed egy jól sikerült digitalizációs, vagy automatizálási fejlesztés bevezetésekor. Így a meglehetősen drága beruházás gyorsabban megtérül.

A sorrend első lépése tehát a működési folyamatok fejlesztése! Ebben tudok segíteni!

„Ha azt szeretnéd, hogy őszintén csillogjon a szemed egy digitalizációs, vagy automatizálási fejlesztés bevezetésekor, akkor előtte a céged működési folyamatait rendbe teszed.”

Régert Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük